Ons verhaal

Spekschate Installatietechniek bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar. En in die jaren is er veel gebeurd. Benieuwd naar onze hoogtepunten? Lees hieronder verder!

Januari 1986
Olst
Oprichting Spekschate Installatietechniek B.V.

Het bedrijf werd door Bennie Spekschate in 1986 opgericht en ontstond uit een splitsing van VOF Wolters en Spekschate.

September 2002
Olst
Overname door Gero Meijerman

In 2002 kwam voor Gero de droom van een eigen bedrijf uit: hij nam het bedrijf over van Bennie en werd de nieuwe eigenaar en directeur van Spekschate.

Augustus 2005
Wesepe
Fusie met Grievink Installatietechniek B.V.

Voor Han Lunenberg, eigenaar van Grievink, werd het tijd voor iets anders. Gero nam daarom Grievink Installatietechniek over en fuseerde deze met Spekschate. Het bedrijf werd opeens twee keer zo groot: we gingen van 5 naar 10 monteurs.

Juni 2007
Zwolle
Overname Installatiebedrijf Pluim VOF

In 2007 zocht Bert Pluim iemand om zijn bedrijf over te nemen. Bij ons was er nog wel ruimte en in juni werd Pluim VOF officieel overgenomen door Spekschate. Zo kregen we er een nieuwe collega bij en breidde ons werkgebied iets uit.

Augustus 2007
Olst
Verhuizing van 16A naar 16B

Omdat het pand naast ons te koop kwam, hebben we de stap gezet om een eigen pand aan te schaffen. Met z'n allen hebben we het bedrijf in de bouwvak van 2007 verhuisd naar een deur verderop. Sindsdien is De Meente 16B ons thuis.

Mei 2014
Olst
René Klein Ovink stapt in het bedrijf

Na jarenlang een 'gouden duo' met Gero op kantoor te zijn, wordt het tijd voor René om in het bedrijf te stappen. In mei 2014 neemt hij zijn eerste aandelen over. In 2019 wordt hij voor 50% eigenaar van Spekschate.

December 2019
Olst
Oprichting Spekschate Service & Onderhoud

Eind 2019 hebben wij ons tweede handelsmerk Spekschate Service & Onderhoud opgericht. Zo hebben we een duidelijke scheiding tussen onze montage- en servicewerkzaamheden. Onder dit logo doen we onderhoud aan cv-ketels, waterontharders en warmtepompen en lossen we allerlei storingen en problemen op.

Januari 2020
Zwolle
Overname onderhoudsbedrijf Consens-us waterontharding

Consens-us Zwolle is leverancier van waterontharders. In hun zoektocht naar een betrouwbare en deskundige partner voor onderhoud en reparaties kwamen ze bij ons uit. Na een overgangsfase hebben wij in januari 2020 het volledige jaarlijkse onderhoud, service- en reparatiebezoeken overgenomen.