Zink-, lood- en koperwerk

Het realiseren van zink-, lood- en koperwerken is een ambachtelijk vak dat veel vakmanschap en ervaring vereist. Wij zijn daarom erg trots dat we deze werken voor u kunnen uitvoeren. Het is een prachtig vak dat veelal nog uitgevoerd wordt zoals dat 100 jaar geleden werd gedaan. Bij ons kunt u terecht voor reparatie, verwerking en montage van zink-, lood- en koperwerken. Het zijn duurzame producten die jarenlang meegaan zonder onderhoud wanneer ze vakkundig zijn aangebracht.

Wij kunnen uw woning voorzien van zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren. Daarnaast realiseren wij op maat gemaakt zinkwerk naar uw wens, zoals zinken gevelbekleding of dakbedekking. Zink kan namelijk in allerlei vormen worden toegepast en zorgt voor een unieke, speciale uitstraling van zowel oude als nieuwe gebouwen. Het zink maken wij voor u op maat in onze werkplaats.

Lood is een corrosiebestendig, buigzaam en kneedbaar materiaal en wordt al eeuwenlang gebruikt in allerlei toepassingen. Lood is erg geschikt om bij woningbouw kieren te dichten, poorten en deuren af te dekken en water af te voeren. Het kan heel goed temperatuurverschillen opvangen zonder te verharden en er is nauwelijks risico op scheuren. Door al deze speciale eigenschappen is lood onmisbaar voor het afwerken van zinkwerk en koperwerk.

Koperwerk is te herkennen aan een prachtige dieprode of zelfs groen uitgeslagen kleur en wordt gebruikt voor daken, goten of gevelwerk. Vooral bij monumentale panden wordt vaak koper gebruikt, maar ook bij nieuwbouwprojecten kan het een gebouw een bijzondere uitstraling geven. Wij verwerken koper als plaat of als standaardproduct en passen het toe bij dak- en gevelbekleding, goten, hemelwaterafvoeren en hulpstukken daarvoor. Daarnaast wordt koper natuurlijk gebruikt in leidingvorm voor gas- en waterinstallaties. Met onze expertise en ervaring bent u verzekerd van een hoogwaardig resultaat.

Twijfel niet om contact op te nemen als u een uitdaging voor ons heeft in dit ambachtswerk!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?