Warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem dat uw ruimte in de zomer koelt en in de winter verwarmt. Het systeem gebruikt hierbij energie uit de grond of de lucht om de woning te koelen of verwarmen. Een warmtepomp is uitermate efficiënt, zeer energievriendelijk en dus duurzaam. Een warmtepomp is namelijk niet gebaseerd op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Sommige warmtepompen gebruiken aardwarmte als warmtebron, waarbij een bron wordt geboord tot ongeveer 150 meter diep. Andere warmtepompen halen de warmte uit de buitenlucht. Grondboringen zijn dan niet nodig; er wordt een buitenunit geplaatst die verbonden is met de warmtepomp in huis. Een mooie bijkomstigheid van warmtepompen is dat ze in de zomer hun systeem ‘omdraaien’ en de woning kunnen koelen. Hybride warmtepompen werken samen met HR-ketels op gas. Deze springt bij wanneer het erg koud is en voor warm water in de badkamer en keuken.

Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring met alle soorten warmtepompen en kunnen u goed adviseren over de beste soort warmtepomp voor uw situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een warmtepomp in uw huis?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?